Arrangementen gezocht!

 Ondernemers

Gemeente Knesselare en gemeente Maldegem roepen alle toeristische ondernemers uit de gemeentes op om de handen in elkaar te slaan voor de ontwikkeling van kwaliteitsvolle arrangementen in het Landschapspark Drongengoed. Onder arrangementen worden kleinschalige, specifieke (dag)uitstappen of verblijfsarrangementen verstaan. ‘Landschapspark Drongengoed’ wil de unieke troeven van het gebied op een duidelijke manier promoten, zodat ook de lokale ondernemers daar een graantje kunnen van mee pikken. Om tot een dynamisch en vernieuwend recreatief belevenisaanbod te komen binnen het Landschapspark Drongengoed, wordt deze oproep gelanceerd.

Er vond al een succesvol ondernemersontbijt plaats, als inspiratievergadering om het ondernemersnetwerk rond het Landschapspark Drongengoed te versterken, waarbij de arrangementen-oproep officieel gelanceerd werd. De ondernemers gingen meteen aan de slag en de eerste ideeën zijn reeds ontsproten.

Initiatiefnemers maken kans op promotionele ondersteuning. Daarenboven maken Knesselaarse initiatiefnemers ook kans op financiële ondersteuning, aangezien gemeente Knesselare hoofdpromotor is van het Leaderproject ‘De oude velden vertellen: avontuurlijke arrangementen’ en via die weg extra financiële middelen kan voorzien. Binnen dat project wordt, naast de ontwikkeling/vernieuwing van een aantal attractiepunten, het merk ‘Landschapspark Drongengoed’ versterkt. Leader is een Europees fonds voor Plattelandsontwikkeling.

Om van die financiële tegemoetkoming te kunnen genieten moet het arrangement uiteraard aan een aantal voorwaarden voldoen. Het aanvraagformulier moet voor 1 mei ingediend worden bij de Knesselaarse cultuurdienst (contactgegevens onderaan). In onderstaande documenten vind u meer informatie.

Arrangementen-oproep voor ondernemers

Fiche_Arrangementvoorstel ondernemers

Heeft u ideeën/vragen…? Aarzel niet ons te contacteren: annelies.vanlaecke@knesselare.be of 0473 64 81 85, cultuurdienst, Hoogte 3, Knesselare. Voorstellen moeten ingediend worden voor 1 MEI.