Op donderdag 22 februari 2018 om 9u15 planten we samen met minister Schauvliege twee hectare nieuw bos aan in het Drongengoed. We planten die dag 7 000 boompjes en struiken. Daar kunnen we veel helpende handen bij gebruiken! Daarom nodigden we ook alle scholen van Maldegem en Knesselare uit om met de kinderen van het 5de en 6de leerjaar mee te komen planten. De scholen zijn welkom zowel tijdens de voormiddag als tijdens de namiddag.

We planten die dag verschillende soorten kleine boompjes en struiken aan: dit gaat van zomereik, over struiken zoals meidoorn, sleedoorn, Gelderse roos, hazelaar, hulst, vlier, maar ook zwarte els, linde, beuk, ratelpopulier, berk, lijsterbes. Door deze aanplanting leggen we nog meer verbindingen aan tussen de verschillende stukken bos rond het bestaande Drongengoedbos en de bossen ten zuiden van de Urselseweg.

Wij nodigen iedereen uit om samen met de minister om 9u15 een boompje te komen planten. Wij zorgen op voorhand voor de plantputten, het plantgoed en ook voor spades. Na de inspanning volgt een (warm) drankje.

Praktisch

  • Wanneer? Donderdag 22 februari om 9u15
  • Afspraakplaats? De plantactie vindt plaats dichtbij de Drongengoedweg en de Urselseweg. We voorzien parking voor fietsen, auto’s of eventueel bus op wandelafstand van de plantplaats. Deze tijdelijke parking zal te bereiken zijn via de Urselseweg, ter hoogte van de inrit naar de vliegclub VCU.
  • Wat meebrengen? De terreinen kunnen er nat en modderig bij liggen, draag waterdicht schoeisel of laarzen. Denk aan regenkledij indien het regent. Wij zorgen voor spades!

Voor meer informatie kan u terecht bij Griet Buyse (Agentschap voor Natuur en Bos), 0499 59 33 65, griet.buyse@vlaanderen.be