Nieuwe routes en spelzakjes!

De zomer van Landschapspark Drongengoed: spelzakjes bij de ondernemers, nieuwe TOKU-quiz en nieuwe wandel-sneukelroute ‘Happen en Stappen’

Het zomert (hopelijk gauw) in Landschapspark Drongengoed!

TOKU, dat is ondernemersvereniging Toeristisch Ondernemen Knesselare-Ursel, lanceert een nieuwe quiz-wedstrijd langs de TOKU-route. Erik Wille bedacht opnieuw 20 boeiende lokale vragen, die geafficheerd hangen in de 20 deelnemende horeca-zaken op de route. Wie deelneemt aan de wedstrijd, maakt kans op mooie streekgebonden prijzen. Formulieren kunnen binnengebracht worden bij de deelnemende horeca-zaken. De TOKU-fietsroute is 38 km lang, loopt over de dorpen Knesselare, Ursel en Kleit en brengt het Cuesta-landschap mooi in beeld. Een ideale fietstocht om te combineren met een bezoekje aan de nieuwe tentoonstelling ‘Het geheim van de Cuesta’ in het Drongengoed.

Wie het liever bij wandelen houdt, kan zich wagen aan de gloednieuwe ‘Happen en Stappen’-route. Het principe is eenvoudig: je wandelt langs de mooiste plekjes van Knesselare en Ursel en onderweg geniet je bij de deelnemende horeca-zaken (Drongengoedhoeve en hotel Eikenhof) van een heerlijke maaltijd/snack. Er zijn verschillende lussen mogelijk, de afstanden variëren van 8 km tot 15 km. Iedere route wordt bepaald door de twee deelnemende restaurants. Je kan zelf bepalen bij welk restaurant je wil starten. Er is keuze tussen een ochtendarrangement en een middagarrangement. Reserveren kan via de website van Happen en Stappen: www.happenenstappen.be. De route kan elke dag gereserveerd worden, behalve op woensdag.

Er tot slot, voor wie het liever echt rustig aan doet, kan terecht in de horeca-zaken in het Landschapspark Drongengoed. Vanaf deze zomer stellen zij in hun zaak gratis Drongengoed-spelzakjes ter beschikking  voor de kinderen. Het spelzakje draagt het logo van het Drongengoed en bevat 8 spelen. Bedoeling is uiteraard om de ondernemerswerking te versterken met het aanbod van het regiomerk ‘Landschapspark Drongengoed’. Gezinnen met kinderen zijn een belangrijke doelgroep binnen het Landschapspark Drongengoed en ‘spelen’ is dan ook een sleutelwoord! In deze horeca-zaken kan je al gebruik maken van het spelzakje: kinderboerderij Driepikkel, Eefke’s Hoeve-ijs, Villa Maria, De Muze, De Litanie en hotel Eikenhof. Die lijst wordt voortdurend aangevuld.