Welkom in poortdorp Knesselare

‘Knesse’ in de naam ‘Knesselare’ zou afkomstig zijn van Clesse of Kliskruid. Het achtervoegsel -‘lare’ betekent: een onbebouwd, woest stuk grond. Deze dorpskern was voorheen een natuurlijke vlakte, typisch onderdeel van de oude veldgebieden. Het Drongengoed is zo’n veldgebied met een heel lange geschiedenis. De dorpskern van Knesselare is een belangrijke schakel binnen het Landschapspark Drongengoed.

Knesselare is een landelijk dorp, met een gezellige dorpskern. Ontdek het dorpsplein ‘De Plaats’ en zijn aanpalende straatjes in het groen. Daar liggen de meeste café’s,  restaurants en winkels. Ontdek in Knesselare het ‘Hemelrijkpark’. Dit gemeentelijk park is een groen pareltje midden de dorpskern.

Ontdek in hartje Knesselare ook de oude Cogétamafabriek. Binnen het Landschapspark werd de geschiedenis van deze oude sigarenfabriek uitgewerkt en teruggebracht naar de terreinen waar het mythische sigarenmerk groeide en bloeide.

Andere bezienswaardigheden in Knesselare zijn: de majestueuze Sint-Willibrorduskerk en prachtige pastorij bij ‘De Plaats’, de Pietendriesmolen en de Onze-Lieve-Vrouw-Voorspraakkapel wat verder buiten de dorpskern. Dit is ook een goede uitvalsbasis voor Burkel richting Maldegem. Neem de fiets, volg de knooppunten en geniet, bij een lekker plaatselijk biertje, van de gastvrijheid van poortdorp Knesselare!