Trage Wegenwandelroute

Het Landschapspark Drongengoed is een enorm boeiend en veelzijdig gebied. Zo veelzijdig, dat je er soms verloren loopt. Het wandelnetwerk in het Drongengoed blijft verrassen. Sinds kort is dat wandelnetwerk twee mooie verbindingen rijker. Twee ‘Trage Wegen’ ter hoogte van het vliegveld in het militair domein zijn nu opnieuw openbaar toegankelijk. In de Atlas der Buurtwegen staan die wegels aangeduid als ’22c’ en ’14c’. Het recreatief gebruik van die wegels is zeer belangrijk, want voorheen durfden recreanten al eens stiekem over het vliegveld sluipen, wat verboden en bijzonder onveilig is. Het vliegveld wordt immers nog steeds gebruikt als oefenvliegveld voor de Belgische Luchtmacht. Om dodelijke ongelukken te voorkomen is het van levensbelang om die veilige trage wegen te gebruiken.

Een wandelroute langs die mooie, veilige wegels vind je hier of noteer volgende knooppunten en ga op pad: 76-75-74-72-71-70-36-35-16-15-14-12-11-7-6.
De wandeling start van op de Drongengoedweg, dat is meteen ook al de trage weg ’14c’, die ligt tussen wandelknooppunt 76 en 75.  De tweede trage weg ’22c’ bevindt zich tussen de knooppunten 35-36-70-71.

Om de wegels beter bekend te maken zijn wij nog op zoek naar een leuke, passende straatnaam. Heb je een voorstel? Mail het naar drongengoed@knesselare.be.