Week van het bos 2016: sport en spel troef!

Met het thema “Welkom in de Grootste Sportclub” staat de Week van het Bos dit jaar in het teken van de eindeloze sportmogelijkheden van Vlaanderens bossen en natuurgebieden. Van zaterdag 8 tot en met zondag 16 oktober 2016 worden ook in het Landschapspark Drongengoed tal van sportieve activiteiten georganiseerd, uiteraard.

Met de Nacht van de Duisternis, op zaterdag 8 oktober, zetten we de Week van het Bos sfeervol in. Kies uit een korte bossfeerwandeling, een familiezoektocht voor jong en oud of een avonturenzoektocht met GPS. Keuvel na bij het kampvuur aan de Drongengoedhoeve.
Start tussen 19u30 en 21u00 op de taxibaan van het vliegveld Ursel. Hier kan je inschrijven voor de GPS-tocht, als je zelf geen wandel-GPS hebt kan je er eentje lenen. 

Maak tijdens de week kennis met een aantal sporten in het Drongengoed; er zijn yoga-sessies, nordic walking… Check de activiteitenkalender op deze website (onderaan op de homepagina), voor alle details over elke activiteit.

Op zondag 16 oktober sluiten we de week af met een groot en sportief bosfeest!

Onder het motto ‘gezonde lucht tanken in het groen’ wordt de permanente ‘Natuurloop’ feestelijk geopend in het Drongengoed. Het Drongengoed is nu al een hotspot voor joggers. Gezonde lucht, zachte ondergrond en een heerlijk en rustig groen decor. Met de Natuurloop in het Drongengoed wil het Agentschap voor Natuur en Bos i.s.m. Sport Vlaanderen een bewegwijzerde omloop aanbieden in dit unieke gebied. Afspraak om 10.30 uur bij parking Krakeel (nabij restaurant ‘het Jagershof’), Drongengoedweg, Ursel.

Of je nu een atletische boss in het bos bent of liever op het gemak gaat genieten en ontspannen in het groen, er is voor elk wat wils, want in de namiddag geven we het startschot voor een sportief bosfeest! Doe mee aan de laaglandspelen en ontdek zo het Drongengoed en Maldegemveld op een sportieve manier, of geniet van de activiteiten aan de Drongengoedhoeve; kneed ‘bos’-kaarsen, laat je fotograferen tijdens de bos-fotoshoot, luister naar bosvertellingen, speel een spelletje kubb…
De activiteiten starten vanaf 13u30. Parkeren op de taxibaan van het vliegveld Ursel (via poort 4): Drongengoedweg t.h.v. aero club Brugge.