Paalkamperen in Landschapspark Drongengoed

Paalkamperen is nu ook mogelijk in het Landschapspark Drongengoed! De gemeente Maldegem heeft met de hulp van lokale verenigingen een speelbos uitgebouwd en daar hoort ook een bivakzone bij, tegelijk de eerste in het Meetjesland.

Afgelopen herfst werd het speelbos officieel geopend door Vlaams Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. Ondermeer Natuurpunt en de lokale chiro van Kleit werkten aktief mee aan de realisatie van dit gemeentelijk initiatief. De bivakzone ligt ten zuiden van het dorp Kleit en grenst aan de uitgestrekte bossen van het Landschapspark Drongengoed. Het paalkampeerterrein van het speelbos Kleit vormt dan ook een uitstekende uitvalsbasis om te voet of per fiets de streek beter te ontdekken.

Op en rond de bivakzone heb je natuurlijk een waterpomp en verder ook een vuurplaats, schuilhut, picknicktafel en blotevoetenpad. Uitstekend geschikt dus niet enkel voor de passerende wandelaar of fietser maar ook voor families die eens 24 uur of langer volop in de natuur willen verblijven.  Een gedetailleerde beschrijving van de bivakzone vind je hier.