Drongengoedhoeve

Drongengoedweg 11, 9910 Knesselare, België

Knesselare-drongengoed26-LR

Eén van de onbetwistbare parels van het landschapspark Drongengoed is de Drongengoedhoeve in Ursel (tussen fietsknooppunten 75 en 68). In 1746 werd onder leiding van abt De Stoop de voormalige abdijhoeve van de Norbertijnen van Drongen gebouwd en kreeg het bosgebied zijn drevenpatroon in dambordvorm. Voor de abdij van Drongen was de hoeve hét centrum van bosbouw, economisch van levensbelang.

Vandaag is op en rond de hoeve nog steeds heel wat te beleven. Er is een streekbezoekerscentrum, een cafetaria en een Landschapsinfocentrum dat het verhaal van de streek vertelt. De permanente tentoonstelling ‘Het geheim van de Cuesta’, open tijdens het weekend, verdient uw extra aandacht. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op de wandelroute met spelletjes (3,5 km) of het (gloednieuw!) Kabouterpad (1,5 km). Bezoek ook eens de kruidentuin en de boomgaard met streekeigen fruitsoorten.

Op zaterdag kun je de kunstjes van het keramiekatelier Cuesta bewonderen, en elke zondag is het toeristisch infopunt geopend van 14 uur tot 18 uur (in de winter van 14 uur tot 17 uur). Het fietsnetwerk, de Drongengoed Fietsroute en de Drongengoedbos Wandelroute lopen dwars door de site.

© Copyright 2014 - Landschapspark Drongengoed | Website door jrgndwvr.be