Eindeloos genieten van het Kanaal Gent-Brugge naar het Drongengoedbos als resultaat van de Ideeënwedstrijd

Natuurpunt Aalter was een van de laureaten van de ideeënwedstrijd 2017. Hun idee: bezoekers de weg laten vinden naar de prachtige natuur en het landschap rond het kanaal dat een groen lint vormt tussen Gent en Brugge. In samenwerking met onder meer de heemkundige kring hebben ze daarnaast infopanelen ontworpen die wandelaars en fietsers het boeiende verhaal van het kanaal Gent-Brugge brengen. Deze infopanelen zullen midden juni worden geplaatst!

Daarnaast stippelde Natuurpunt Aalter een fietsroute uit langs het kanaal én naar het Drongengoed. Zondag 17 juni van 14 tot 17.30 uur wordt deze nieuwe fietsroute voorgesteld aan het publiek met een begeleide fietstocht. Tijdens deze fietstocht kun je genieten van de rijke afwisseling aan landschappen. Deelnemers fietsen van het Patersveld in Aalter via het mooie Koningsbos naar het Drongengoedbos. Nadien gaat de tocht verder door de heide en het open bos van het Maldegemveld naar de bloemrijke kanaalberm in Bellem. De tocht is ongeveer 36 km lang. Onderweg houdt men even halt aan de mooiste natuurplekjes!

Er zullen binnenkort fietskaarten van de route te verkrijgen zijn bij onder meer Natuurpunt Aalter, de gemeente Aalter en het kantoor van Regionaal Landschap Meetjesland in Maldegem.

Inschrijven voor de begeleide fietstocht kan via de website van Natuurpunt. Er zijn 25 plaatsen vrij.