????????????????????????????????????

Opening van de Natuurlopen in het Drongengoed

Het bos is door de gezonde lucht en de vaak zachte ondergrond een populaire plek voor joggers. De rust en pracht maken van het Drongengoedbos een ideaal gebied voor lopers. Je kan natuurlijk perfect je eigen weg zoeken, maar er bestaan ook enkele uitgestippelde routes. Je kan deze hier bekijken en downloaden voor je gps.

  • Natuurlopen

In 2016 stippelde het Agentschap voor Natuur en Bos samen met Sport Vlaanderen drie bewegwijzerde omlopen uit die van start tot finish in natuur- en bosgebied liggen. De natuurlopen starten aan de informatiezuil op de Krakeelparking (Drongengoedweg 11, Ursel), zodat je makkelijk je fiets of auto kwijt kan. Je kan er kiezen tussen de groene (4,2 km), blauwe (6,3 km) of rode (8,8 km) looplus. Het parcours is vlak, bestaat uit zand – en grindwegen en vraagt geen specifieke behendigheid. Het parcours is meestal goed beloopbaar, alleen na lange regenperiodes kan het er wat modderig bijliggen. Bij problemen met de bewegwijzering kan je het best de sportdienst van Knesselare op de hoogte brengen via sportdienst@knesselare.be

Vergeet onderweg niet van de natuur te genieten: een overstekende ree of damhert zijn zeker geen zeldzaamheid!

Download hier het kaartje.

  • Favoriete looproutes van bezoekers

Heb je zelf een favoriete looproute en wil je deze delen met anderen? Stuur ons deze gerust op en dan publiceren we jouw favoriete looplus hier!

Fervent loper Pieter Steyaert, die ook bij de Natuurlopen advies gaf, bezorgde ons alvast zijn favoriete rondjes door het bos.

  1. De eerste route is 7,36 km lang en kan je hier bekijken met Google Earth. Loop je graag met een GPS? Download dan hier het GPX-bestand.
  2. De tweede route is ongeveer 4 km lang en komt grotendeels overeen met de groene looplus bij de natuurlopen. Je kan de looplus hier bekijken met Google Earth. Loop je graag met een GPS? Download dan hier het GPX-bestand.