Nieuwe parking POL ingehuldigd

Bron: Het Nieuwsblad (19/06/2018)
Aan de rand van de Urselseweg, vlakbij het kruispunt met de Drongengoedweg, kan je je auto voortaan kwijt op de nieuwe parking ‘POL’. Er is plaats voor 50 wagens.
De nieuwe parking moet een stuk van het parkeerprobleem in het Drongengoed oplossen en is tegelijkertijd een nieuwe ‘onthaalpoort’ tot de bossen. De realisatie is een samenwerking tussen het Agentschap voor Natuur en Bos, Defensie en de gemeente Knesselare.

“De parking is eigendom van Defensie, het Agentschap voor Natuur en Bos staat in voor het onderhoud en de infrastructuurwerken, en de gemeente Knesselare staat in voor het kenbaar maken en de politiecontrole op het terrein”, zegt schepen Herlinde Trenson (Groep9910).

Suggestieroute

“Op deze locatie stond vroeger het militaire NAVO-tankstation P.O.L. Dat staat voor ‘Petrol Oil and Lubrifications’. Op die manier blijft de naam herinneren aan de voormalige bestemming vanuit Defensie.”

Vanuit de nieuwe parking kan je het vliegveld-landschap ontdekken langs het wandelnetwerk. “Onlangs werden twee nieuwe wandelverbindingen en trage wegen rond het vliegveld aangelegd, waardoor de wandelbeleving in het gebied opnieuw sterker wordt”, aldus de schepen.

“Een suggestieroute op de wandelknooppunten brengt je vanop de nieuwe parking, over de nieuwe wandelverbindingen langs de attractiepunten en mooie natuur rondom het vliegveld. Tussen de Bogaertstraat, Brugstraat en Blakkeveld liggen de nieuwe wandelverbindingen. Het zijn zogenaamde trage wegen. Gemotoriseerd verkeer is op die paden niet toegelaten, je kan er dus volop genieten van de rust. Vroeger waren er vijf trage wegen die Urseldorp met het Drongengoed verbonden, nu nog twee, mooi rondom het vliegveld. Want het militair domein en vliegveld worden immers nog vaak gebruikt voor militaire oefeningen en doen ook dienst als noodvliegveld. De nieuwe wegels rond het vliegveld dragen nu nog de naam uit de Atlas der Buurtwegen. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe, meer wervende naam voor die paden. Suggesties kan je bezorgen via drongengoed@knesselare.be”, besluit de schepen.