Onthaalvisie landschapspark Drongengoed in zijn eindfase: onthaalplan voorgesteld aan het publiek in Kleit

Het strategisch project landschapspark Drongengoed is een samenwerking tussen de gemeenten Aalter, Beernem, Eeklo, Lievegem en Maldegem en krijgt steun van heel wat partners. Het landschapspark kent een veelzijdig landschap. Naast het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen, met de Drongengoedhoeve, heeft het landschapspark nog veel meer te bieden. Het is een gevarieerd landbouw- en natuurlandschap dat zich uitstrekt tussen Beernem en Lievegem, tussen Maldegem en Aalter.

Voor het landschapspark Drongengoed werd met LEADER-middelen samen met studiebureau Lama een onthaalplan uitgewerkt. Zo werden er op verschillende schaalniveaus onthaalpoorten benoemd die werden gekozen op basis van een aantal criteria, waaronder bereikbaarheid en aansluiting op het regionale fietsnetwerk.

Het onthaalplan wordt in verschillende dorpskernen voorgesteld door middel van mobiele infoborden. Het eerste paneel handelt over het algemeen concept van visie en plan. Een tweede paneel is een detailplan over het poortdorp en beantwoordt de vraag: ‘Hoe kan het dorp nog versterkt worden om een onthaalpoort te zijn voor het landschapspark?’ Een derde paneel toont het onthaalplan zoals uitgewerkt met studiebureau Lama. Een vierde paneel nodigt het publiek uit om zijn of haar mening over het onthaalplan te delen via www.landschapsparkdrongengoed.be.

Zaterdag 23 november werd het onthaalplan al voorgesteld in Kleit. In Ursel wordt het onthaalplan op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op 5 januari getoond. De datum waarop de reizende infostand over het onthaalplan Oostwinkel bezoekt is nog niet bekend maar zal aangekondigd worden via de website.