Paddentrek van start

Kan ik veilig op pad website drongengoedOm hun voortplantingspoel te bereiken moeten amfibieën zich aan een gevaarlijke oversteek wagen. De belangrijkste poel in het Landschapspark Drongengoed ligt vlakbij de Drongengoedweg. Heel wat kikkers, padden en salamanders moeten op hun tocht deze weg kruisen en daardoor eindigt voor veel beestjes de weg naar een nieuw leven helaas onder de wielen van de auto’s.

Verkeer

Om het aantal slachtoffers te beperken wordt daarom de Drongengoedweg/Krakeelweg, van de kruising met de Westvoordestraat tot de ANB-parking Krakeel, met barelen afgesloten van zonsondergang tot zonsopgang tot donderdagochtend 28 maart 2019. Overdag geldt er een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Voor het verkeer komende uit de Drongengoedweg richting Maldegem wordt een omleiding voorzien via de Westvoordestraat, de Schapersbosstraat en de N44. De Oude Brugseweg, tussen het kruispunt met de Westvoordestraat en de toegangsweg naar de woning Oude Brugseweg 2 wordt tijdens de paddentrek dag en nacht afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bij het afsluiten van de Drongengoedweg is Het Jagershof vanuit Knesselare bereikbaar via Kleit. Bekijk het kaartje van de omleiding.

Padden, kikkers en salamanders sterven niet alleen onder de wielen van een voertuig maar worden ook tegen de onderkant van wagens gezogen en overleven dit niet. Met een snelheidsbeperking is de kans groter dat je tijdig kan remmen.