Sfeer en Smaak – Week van het Bos

Drongengoedhoeve
Drongengoedweg 11, 9910 Knesselare, België

DiB3    Drongengoed streekvelotheek  

Drongengoed in Beweging: lancering landschapspark Drongengoed

Op zaterdag 11 (Nacht van de Duisternis) en zondag 12 oktober beweegt er opnieuw iets in het Drongengoed. De vierde editie van ‘Drongengoed in beweging’ draait rond de thema’s ‘sfeer en smaak’ en is het startevenement voor landschapspark Drongengoed.

Op zondag 12 oktober, met de Week van het Bos, worden de doelstellingen van het landschapspark Drongengoed extra in de kijker gezet. Vanuit de dorpskernen rond het Drongengoed, de startpunten van het landschapspark Drongengoed, worden geanimeerde fiets- en wandeltochten georganiseerd, om zo het Drongengoed effectief met de dorpskernen te verbinden. Via ‘Viva Velo’, de streekvelotheek van de Kringwinkel Meetjesland is er ook de mogelijkheid om fietsen te huren. Tussen 13u00 en 15u00 kan je starten langs de volgende uitgestippelde routes.

Wie start in Knesselare, kan er deelnemen aan een fietszoektocht in het thema van Cogétama. Het vertrekpunt is het Hemelrijkpark. Onderweg lossen de deelnemers de vragen op, die langs het parcours staan. Vanuit Pierlala-dorp Ursel vertrekt een volksspelenfietsroute. De deelnemers spelen onderweg een aantal volksspelen. Vanuit Bezembinders-dorp Kleit kan je wandelen of fietsen met versnaperingen onderweg. Cafétaria De Berken is het vertrekpunt.

Alle tochten hebben als eindpunt de Drongengoedhoeve, waar een heuse Bosproeverij van streekproducten aangeboden wordt. Verder ook rond de hoeve: wandelingen met natuurgidsen (14u30, 15u00, 15u30, 16u00), tentoonstelling keramiekatelier Cuesta, diverse infostanden…

Zowel de deelnemers van de Cogétama-zoektocht als van de Pierlala-volksspelenroute, krijgen bij de start een deelnemerskaart, die gedeponeerd kan worden op de hoeve, als ze alle opdrachten volbracht hebben. Inschrijven is aangeraden en kan via een mailtje naar drongengoed@knesselare.be. Wie inschrijft ontvangt een goodie-bag. Elke deelnemer krijgt een consumptiebon om te besteden in een van de vermelde horecazaken in de dorpscentra en een consumptiekaart om te besteden tijdens de ‘Bosproeverij’ op de Drongengoedhoeve. De activiteiten op de hoeve lopen tot 17uur, de animatie in de dorpskernen tot 16 uur.

Het volledig programma alsook de activiteiten tijdens de Nacht van de Duisternis vind je op de flyer

© Copyright 2014 - Landschapspark Drongengoed | Website door jrgndwvr.be