Verhalen van den buiten

Het landschapspark Drongengoed zit vol verhalen, oude landbouwwijsheden, oude spreuken, oude gerechten, verhalen over personen, gebouwen en bomen. De Meetjeslandse gidsenvereniging wil graag  aan jullie vertellen tijdens twee evenementen. Op zaterdag 26 oktober kan je mee gaan fietsen om zo de verhalen in en rond Aalter te ontdekken. Op vrijdagavond 15 november kan je, tijdens de Week van de Smaak, dan weer mee op een smaakvolle wandeltocht vol verhalen en enkele hapjes.

Verhalenfietstocht – 26 oktober

Op zaterdag 26 oktober kan je mee op verhalenfietstocht in de omgeving van Aalter!

Tijdens deze fietstocht van ongeveer 20 km stop je regelmatig op plekken waar onze gids een verhaal kan over vertellen. We voorzien een vijftal stops, en tijdens de tocht wordt je getrakteerd op een drankje.

Zin om de verhalen van je streek beter te leren kennen op een sportieve manier? Schrijf dan snel in!

Kostprijs: 5 euro (ter plekke te betalen)

Adres: Kiosk op de Markt van Aalter

Verhalenwandeltocht – 15 november

Op vrijdagavond 15 november kan je, tijdens de Week van de Smaak, mee op een smaakvolle wandeltocht vol verhalen en enkele hapjes.

Tijdens deze wandeltocht van ongeveer 5 km stop je regelmatig op plekken waar onze gids een verhaal kan over vertellen. We voorzien een vijftal stops, en tijdens de tocht wordt je getrakteerd op een drankje.

Zin om de verhalen van je streek beter te leren kennen op een sportieve manier? Schrijf dan snel in!

Kostprijs: 5 euro (ter plekke te betalen)

Adres: Parking (evenwijdig met de Aalterbaan) gelegen aan de Kinderopvang en ingang van de Mariagrot in Kleit

Het project ‘Verhalen van den buiten’ van de Meetjeslandse Gidsenvereniging was mogelijk dankzij de financiële steun van de Ideeënwedstrijd van het landschapspark Drongengoed.