Ideeënwedstrijd inspiratie

Wedstrijdreglement ideeënwedstrijd Landschapspark Drongengoed

Waar moet jouw idee of project aan voldoen?

Het idee of projectvoorstel draagt bij aan de belevingswaarde, kwaliteit en de identiteit van het landschapspark. Zijn die voorwaarden vervuld, dan kijken we naar volgende criteria:

  • Zachte recreatie;
  • Educatief en enthousiasmerend rondom de thema’s natuur/bos, landbouw, landschap, dorpen, platteland;
  • Verhogen van de dynamiek en de leefbaarheid van de nabijgelegen dorpskernen;
  • Stimuleren lokale economie conform de ecologische waarden in het gebied.

Een idee moet minimum voldoen aan één criterium, het scoort beter naargelang het voldoet aan meerdere criteria.

Voor heel wat projecten bestaan er al subsidiekanalen. Als jouw idee via een bestaand kanaal kan gerealiseerd worden, dan verwijzen we je door. Deze wedstrijd is vooral gericht op zaken die anders geen of moeilijk ondersteuning krijgen. Als je inkomsten hebt of mag verwachten van je project, dan laat je ons weten waarin je die wil investeren.

Wie mag er deelnemen?

Burgers en verenigingen uit de gemeenten Aalter, Beernem, Eeklo, Knesselare, Maldegem, Waarschoot en Zomergem mogen deelnemen. Openbare besturen mogen niet deelnemen.

Hoe en wanneer dien je jouw idee in?

Een idee indienen voor de editie 2018 kan vanaf 2 mei tot maandag 30 juli (de termijn werd verlengd wegens een technisch probleem met het inschrijvingsformulier):

  • Je vult het formulier op de website in;
  • Je vult het formulier in en zendt het per e-mail aan info@drongengoed.be;
  • Je bezorgt het formulier op papier bij vzw Regionaal Landschap Meetjesland vzw, Marktstraat 10, Maldegem.

Jouw idee is ingediend, wat dan?

Een jury bekijkt de ingediende voorstellen en beoordeelt ze volgens de criteria die hoger vermeld worden. Iedere indiener zal daarna persoonlijk gecontacteerd worden. In oktober maken we de winnaars bekend en mag je jouw idee ook kort toelichten. De winnaars krijgen een budget van maximum 800 euro om hun idee te realiseren. Ben je geselecteerd, dan mag je aan de slag.

Waarvoor dient de subsidie?

De subsidie is er voor projectrelevante en bewezen kosten die te maken hebben met de voorbereiding, uitvoering en eventueel aankondiging/ promotie van je project: aankoop van materiaal, verbruiksgoederen en diensten (vb. ontwerpkost voor flyer). Hiervoor dient u alle facturen (voorkeur!) en kastickets goed bij te houden, en ze staan uiteraard op naam van de organisatie. De kosten hebben ook duidelijk betrekking op de periode waarin het project voorbereid of uitgevoerd werd.

Bijkomende voorwaarden: Op de communicatie, presentaties en eventuele producten vermeld je ons logo. Wij kondigen jouw activiteit aan via www.drongengoed.be, de facebookpagina en het instagramaccount van het Landschapspark Drongengoed mits jullie ons enkele beelden en tekstjes bezorgen. Vergeet ook zeker niet zelf jullie foto’s op facebook en Instagram te plaatsen met de tag #drongengoed.

Meer info en contact:

Landschapspark Drongengoed

info@drongengoed.be
Regionaal landschap Meetjesland, Marktstraat 10, 9990 Maldegem
tel. 050/40 70 42