Week van het Bos: Thematische wandelparcours

Een aantal thematische wandelparcours werden speciaal voor je uitgestippeld. Deze parcours kan je vrij bewandelen. Je vindt de routes op de Drongengoedhoeve. Veel wandelplezier! Bovendien is er het kersverse wandelnetwerk Meetjeslandse Bossen, waarmee je zelf ook een boeiende tocht kan uitstippelen.

Hondenvriendelijk wandelparcours
Trek er samen met je geliefde viervoeter op uit, langs een hondenvriendelijk parcours! Hou je trouwe vriend wel aan de leiband waar dat hoort. Dit wandelparcours is tijdelijk bewegwijzerd op het terrein. Volg de pijltjes met het logo van het Landschapspark Drongengoed.

Percelen toen en nu
Het huidige dambordvormige drevenpatroon is typisch voor het Drongengoed. Maar hoe zat het ook al weer met die percelen vroeger? Dat kom je te weten langs dit parcours. In de Drongengoedhoeve vind je de route met toelichting.
Op zondag 11/10 en 18/10, om 15 uur, is er een gidsbeurt.

Langs de Cuesta
Het ‘Cuesta-veldlandschap’ is typisch voor het Drongengoed. Het is een reliëfvorm met langs de ene kant een steile (cuestafront) en langs de andere kant een zwakke helling (cuestarug).
Dit parcours neemt je mee langs de waardevolle relicten van dit landschap. De wandelkaart vind je in de Drongengoedhoeve.