Op zondag 13 oktober is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en het bos in te gaan.

Wie op zondag 13 oktober naar de Week van het Bos aan de Drongengoedhoeve trekt, heeft er keuze uit drie wandelingen (3 km – 5,5 km– 10 km). Op elk van de drie tochten kom je leuke stopplaatsen tegen waar jong en oud vanalles ontdekken over bos en natuur en kunnen genieten van een lekker hapje of drankje.

Bij de wandeling van 5,5 km kan je ervoor kiezen om de digitale spelletjestocht LIFE ANIMATED met tablet te wandelen. Op deze tocht leer je op een speelse manier heel wat bij over het Drongengoedbos en de dieren die er leven. Wens je deel te nemen aan deze wandeling? Reserveer tijdig je tablet via frederik.vanbeveren@RLM.be. De plaatsen zijn beperkt!

Startplaats: Drongengoedhoeve, Ursel (Aalter), parkeren op het vliegveld Ursel > toegang via de Urselseweg > Drongengoedweg > poort 4
(opgelet Drongengoedweg afgesloten vanaf Parking Krakeel tot aan kruispunt met Westvoordestraat). Wie met de fiets komt, kan aan de hoeve parkeren.

flyer week van het bos 2019

Zaklampentocht

In samenwerking met Landschapspark en de Week van het Bos houden de Smokkelaars op zaterdag 19 oktober een zaklampentocht. We stappen bij voorkeur in groepjes op de donkere paadjes van het Drongengoed en kijken vooral goed uit naar spoken en geesten die daar ‘s nachts ronddwalen, dus een zaklamp is geen overbodige luxe. Voorzie stevig, waterdicht schoeisel.

Start wandeling: 19 uur.
Parking en start: Parking en start: Parking voetbalclub Fc Kleit, Hogebrandreef 17, 9990 Maldegem
Afstand: +- 8 km.
Deelname in de kosten: 3€, daarbij wordt een gratis drankje aangeboden bij aankomst. De betaling gebeurt bij de start.
Tochtleiding en info: via freddyderycke@gmail.com of Gsm 0486334056.
Gebruik maken van fluovestjes of bandjes is een aanrader!
Inschrijven voor dit evenement doe je hier.